RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал через якість ЗНО з англійської мови

Учасники зовнішнього незалежного тестування з англійської мови та їх батьки масово скаржаться на якість проведення аудіювання.

На відповідні скарги відповіли у прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти.

Відзначається, що в 2018 році в ЗНО вперше включили аудіювання, і саме на нього надійшло найбільше претензій, - учасники тестування обурені як технічними недоліками тесту, так і дикцією, вимовою.

"Вимова дикторів дійсно була різна - це необхідна вимога, аби створити завдання різної складності для учасників тестування з різним рівнем підготовки. Адже одна з компетентностей, які має отримати випускник школи вивчаючи англійську, - це розуміння іноземців, що спілкуються з різним темпом та з різною вимовою", - призналися в центрі.

Також у учасників тестування виникли претензії до помилки в тесті, однак, в Центрі запевнили, що вона "не впливає на розуміння завдання".

Варто зауважити, що така відповідь не задовольнила учасників тестування.

"Мені, як філологу, соромно за такі тести, за МінОсвіти, за країну. Ганьба", "Якщо у нас вимагають написання слів у творі за британським варіантом, аргументуючи це тим, що ми вивчаємо класичну англійську мову, то чому завдання на аудіювання зачитували з відверто американською вимовою?", "Не вмієте - не беріться. Повчитесь у Заходу, що таке аудіювання і як воно відбувається. Класи повинні бути обладнані відповідними пристроями, а не примітивними магнітофонами", - написали в мережі.

[img src="https://apostrophe.ua/uploads/02062018/1be8c0d5bcb2fd9793b27242661c84c5.PNG">

Як повідомляв "Апостроф", раніше з переліку предметів для проведення ЗНО в 2018 році вилучили російську мову.