RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Сейшельських островах "ожили" птиці, що вимерли тисячоліття тому: фото

На Сейшельських островах "воскрес" через кілька тисяч років вимерлий вид наземних птахів – к'юверів пастушок (Dryolimnas cuvieri).

Про це повідомляється в матеріалі Zoological Journal of the Linnean Society.

"Воскресіння" вимерлої птиці відбулося завдяки явищу ітеративної еволюції, коли з одного і того ж предка розвивається один і той же вид тварин в різний час.

Відзначається, що вказаний вид птахів вважався вимерлим протягом 36 тисяч років. Вимирання його сталося через те, що в місцях його проживання не було хижаків - птахи не зуміли еволюціонувати і навчитися літати для захисту від них і загинули внаслідок своєї малої рухливості в результаті стихійних лих.

К'ювьерів пастушок з'явився на місці свого вимирання - великому атолі, після того, як він знову сплив на сушу. Такий висновок вчені зробили, знайшовши там останки птиці.

"Ці унікальні скам'янілості дають неспростовні докази того, що член сімейства пастушкових двічі колонізував атол. Він прилетів, швидше за все, з Мадагаскару, і кожен раз після прильоту на атол втрачав здатність до польоту, перетворюючись в інший вид. Викопні свідоцтва, які ми представили, унікальні для цих птахів і уособлюють їх здатність успішно колонізувати ізольовані острова і досить швидко втрачати здатність до польоту в результаті ітеративної еволюції", - сказав доктор Джуліан Хьюм, провідний автор досліджень, науковий співробітник Музею природної історії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на березі Каховського водосховища поблизу селища Мала Лепетиха студенти виявили три скам'янілих хребця хвостовій частині доісторичного кита цетотерія, що проживав на Землі з раннього міоцену до раннього пліоцену.