RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Інновації для навчання: Lenovo підтримала відкриття нового освітнього простору в Києві

новини компаній

Компанія Lenovo стала технічним партнером інноваційного навчального простору "Освіторія Хаб", який був відкритий 24 жовтня.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

У просторі з коворкінгом, лекторієм і бібліотекою буде розвиватися Нова українська школа, де будуть обговорюватися питання освіти. Lenovo обладнала простір надійними ноутбуками ThinkPad E595 і планшетами 2-в-1 Lenovo ideapad D330 для проведення майстер-класів.

"Нова українська школа - одна з найкрутіших і правильних реформ, які починалися. Мені здається, що завдання нашого уряду зробити максимум, щоб підхопити естафету в цьому довгому марафоні. Нам варто докласти зусиль, щоб ті зміни, які почалися - продовжилися. Новий освітній простір - один з елементів Нової української школи, тому "Освіторія Хаб" стане саме таким простором, місцем натхнення для людей, які в центрі змін - вчителів, батьків, учнів, громадських діячів і підприємців", - коментує Анна Новосад, глава Міністерства освіти і науки України.

"Ми дуже раді бути частиною великого освітнього проекту та обладнати простір хаба електронними помічниками, які будуть надихати на нові звершення. На ноутбуках ThinkPad E595 викладачі зможуть готувати нестандартні матеріали для уроків і створювати відео. Планшети 2-в-1 ideapad D330 допоможуть як в роботі з текстами і таблицями, так і при перегляді професійних блогів або майстер-класів. Тепер в Києві з'явилося місце для створення всього необхідного, щоб навчання було в радість", - коментує Микола Антонюк, керівник направлення персональних комп'ютерів Lenovo в Україні.

Простір буде працювати цілодобово і прийме благодійні та громадські організації, які допомагають дітям з усієї країни, підприємців і стартапи, що створюють програми для навчання. На території хаба знаходиться сквер, сучасна бібліотека, лекторій, коворкінг, дитяча кімната, затишна кав'ярня, а також тренінговий центр для вчителів.

"Освіторія Хаб" - перше в Європі сучасний креативний простір для педагогів. Це місце сили, куди можуть прийти і вчителі, і батьки. Я переконана, що інвестиція в освіту - стратегічна і найефективніша для кожного з нас і країни в цілому", - коментує Зоя Литвин, голова громадського союзу "Освіторія".

Компанія Lenovo - світовий лідер в розробці і виробництві технологічних рішень для дому та бізнесу, компанія з капіталізацією 50 млрд доларів США і представництвами в 180 країнах. У 2019 зайняла 212 місце списку Fortune Global 500. Lenovo надає продукти і послуги, серед яких смартфони (Motorola), планшети, ПК (Legion, ThinkPad, YOGA), і розумні рішення для дому та офісу.

"Освіторія" це неприбуткова громадська організація, заснована в 2013 році, що створює інноваційні школи і програми, допомагає вчителям вчитися і надає доступ до якісної освіти вихованцям інтернатів і дитячих будинків.