RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Вчені знайшли незвичайну комаху, яку вважали вимерлою: фото

Вчені знайшли блакитну бджолу, яку вважали вже вимерлою комахою.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Disclose.tv.

Відкриття зробили дослідники з Флоридського музею природної історії у Флориді (США). Бджолу виявили 9 березня, що вперше з 2016 року.

"Ми спостерігали за тим, як блискуча крихітна бджола карабкалась на квітку рідкісного різновиду душевіка або каламінти, після чого вона 2-3 рази потерла голову на вершині квітки. Подібна поведінка незвична і є унікальною характеристикою блакитної бджоли: ми були досить шоковані побаченим", - сказав один з вчених.

Блакитна бджола (Osmia calaminthae) відрізняється від інших видів тим, що у неї є незвичайні волоски на голові, які вона використовує для збору пилку.

"Бджола вважається особливо рідкісною тому, що своїми волосками вона збирає пилок тільки з іншого виду, що перебуває на межі зникнення - квітучої рослини, відомої як Ashe's calamint (рідкісний вид душевіка або каламінти). Це дуже локалізована бджола", - зазначив вчений.

За даними Флоридського музею природної історії, вперше блакитна бджола була описана в 2011 році. Її бачили тільки в 4 точках в районі хребта Лейк-Уельс до того, як в цьому році її виявили знову.

Дослідження рідкісних видів бджіл було неможливим через пандемію коронавірусу. Спостереження за комахами проводяться з середини березня до початку травня.

Як повідомляв "Апостроф", вчені вперше знайшли бджолу, у якої одна половина чоловіча, а друга - жіноча, що називається гінандроморфізм.