RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

На дні Лігурійського моря знайшли старовинний корабель, який шукали близько 50 років: фото і відео

На узбережжі Лігурійського моря, в районі Порто-Підоккіо, на території комуни Фрамура в Італії, на глибині близько п'ятдесяти метрів, двоє професійних дайверів знайшли залишки старовинного затонулого судна.

Про це повідомляє Smithsonianmag.Cоm.

Як заявили в управлінні археології Міністерства культурної спадщини і туризму Італії, дерев'яний корпус може являти собою уламки галеона "Санто-Спіріто і Санта-Марія-ді-Лорето", який затонув у цьому районі в 1579 році. Цей корабель був одним з найбільших італійських торгових суден свого часу. Місце його загибелі з 1970-х намагалися знайти підводні археологи і дайвери-аматори.

Галеон вийшов в море з Генуї з вантажем майже в 2000 тонн бронзових гармат, боєприпасів і корабельних цвяхів. 29 жовтня 1579 року судно потрапило в шторм, і корабель був розбитий об прибережні скелі. Місцеві жителі допомогли врятувати екіпаж корабля, ризикуючи заразитися чумою, яка в той час лютувала в Генуї.

Якщо припущення підтвердиться, то знайдений у Порто-Підоккіо корабель стане першим виявленим підводними археологами Італії судном епохи Ренесансу з уцілілими балками корпусу. Археологи сподіваються знайти частину вантажу, а також навігаційні інструменти, якоря і інше корабельне обладнання.

Користувач Francesco Olivari Sindaco опублікував в Facebook фото і відео з місця виявлення залишків судна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені Національного управління з досліджень океанів і атмосфери NOAA виявили на дні Мексиканської затоки стародавній корабель.