RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Вчені знайшли ознаки життя на Венері - це відкриття може стати революційним

Вчені виявили в атмосфері Венери фосфін, який здатні виробляти деякі живі організмами. На думку дослідників, відкриття може стати революційним, адже є ймовірним доказом життя на сусідній планеті.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на дані групи астрономів на чолі з Джейн Грівз з Кардіфського університету, оприлюднені в журналі Nature Astronomy.

Дослідники підкреслили, що в атмосфері Землі фосфін з'являється за рахунок антропогенної діяльності та життєдіяльності анаеробних організмів - до них відносяться деякі бактерії, гриби, водорості і черви.

Також є природні джерела фосфіну, але їх небагато - блискавки, падіння метеоритів і вулканічна активність. Фосфін являє собою безбарвний отруйний газ

Відзначається, що дослідження атмосфери Венери проводилося за допомогою наземного телескопа Джеймса Кларка Максвелла (JCMT) на Гаваях і системи радіотелескопів ALMA в Чилі в міліметровому діапазоні хвиль.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники з Університету Меріленда і Інституту геофізики, Цюріх, створили 3D-моделі, щоб дослідити, чи можуть вулканічні структури на Венері бути геологічно активними.