RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Менше ніж за добу біля Землі пролетить яскравий астероїд: його помітили зовсім нещодавно

У четвер, 24 вересня, до Землі наблизиться астероїд 2020 SW, він пролетить неподалік від геостаціонарної орбіти нашої планети.

Про це повідомляється на сайті Лабораторії реактивного руху (JPL).

Астероїд ненадовго відвідає навколоземну орбіту, де розташоване кільце геостаціонарних супутників. Згідно з розрахунками вчених, ширина 2020 SW становить від 5 до 10 метрів.

Цей астероїд вперше був помічений обсерваторією NASA Catalina Sky Survey 18 вересня. Біля Землі він пройде 24 вересня приблизно о 4:12 за Тихоокеанським часом (13:12 за Київським).

Відзначається, що траєкторія руху астероїда не несе небезпеки зіткнення із Землею. Найімовірніше, небесне тіло зруйнувалося в верхніх шарах атмосфери, перетворившись в яскравий метеор. Такі астероїди пролітають близько до Землі не один раз на рік.

"Існує велика кількість крихітних астероїдів, подібних до цього, і деякі з них наближаються до нашої планети так близько по кілька разів на рік", - уточнив директор Центру досліджень навколоземних об'єктів Пол Чодас.

Як повідомляв "Апостроф", 8 вересня на відстані в 4,9 раз більше, ніж відстань від землі до Місяця, а точніше за 1 888 153 кілометри пролетів астероїд 2020 PT4. Він є космічною скелею довжиною близько 37 метрів.