RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У США презентували концепт двигуна, який дозволить доставити людей на Марс за три місяці

Американська компанія Ultra Safe Nuclear Technologies з Сіетла (USNC-Tech) розробила концепцію нового двигуна з ядерним тепловим рухом, який може скоротити час доставки астронавтів NASA на Марс.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Конструктори стверджують, що ця концепція більш безпечна і надійна, ніж попередні проекти, і її ефективність вища, ніж у ракети на хімічному паливі. Її впровадження може стати проривом для подорожей в дальній космос, а час польоту Земля-Марс скоротиться до трьох місяців.

За словами доктора Майкла Ідса, головного інженера USNC-Tech, в системі використовується спеціальне паливо, розроблене з низькозбагаченого урану високої проби, яке міцніше, ніж звичайне ядерне паливо, і може працювати при високих температурах.

Це забезпечує більш безпечну конструкцію реактора, високу тягу і питомий імпульс, які раніше можна було отримати тільки з високозбагаченого урану. Крім того, таке паливо можна виробляти за допомогою існуючих ланцюжків поставок і заводів-виробників.

Хоча концепція була створена для NASA, в компанії відзначають, що її можна використовувати для комерційних організацій, щоб доставляти туристів на інші планети в два рази швидше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск анонсував створення міста на Марсі, який буде повністю самодостатнім.