RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Археологи виявили останки динозавра, що жив 179 млн років тому - ось як він виглядав: фото

В Аргентині був виявлений новий вид зауроподів. Це один з перших динозаврів, що бродив Землею близько 179 мільйонів років тому.

Про це повідомляє Mail Online.

"Ніжний гігант" по імені Багуалія Альба (Bagualia alba) був розміром з двоповерховий автобус, мав міцний скелет, чотири ноги і довгу шию, щоб поїдати листя з високих дерев. Його величезний зріст вчені пов'язують з різкими змінами в ландшафті через швидке глобальне потепління. В результаті зміни клімату збільшилася висота дерев, які служили їм кормом.

У нього були міцні зуби, які дали можливість харчуватися твердою рослинністю, в результаті чого Багуалія стали домінуючим видом травоїдних динозаврів.

"Багуалія - зауропод - великий, чотириногий динозавр з довгою шиєю, як і всі зауроподи, він був травоїдним. Кістки прекрасно збереглися, включаючи череп, що дуже рідко зустрічається у ранніх зауроподів, тому що вони були дуже крихкими", - сказав доктор Дієго Пол з Музею палеонтології Еджідіо Феругліо в Патагонії.

Зуби динозавра говорять про те, що він харчувався хвойними і іншими рослинами, з яких складалися ліси близько 180 мільйонів років тому.

Багуалія Альба, які жили на Землі 179 мільйонів років тому, є одним з найстаріших відомих зауроподів. З них почалося панування гігантських довгошиїх динозаврів в юрський період - від 201,3 мільйона років тому до 145 мільйонів років тому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дослідники з National Geographic виявили цікаві особливості будови спинозавра, який мешкав на землі 95 мільйонів років тому, і краще зрозуміли його спосіб життя.