RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вчені створили вражаючу 3D-модель стародавнього фастфуду в Помпеях - був прикрашений фресками: відео

У Помпеях археологи знайшли магазин вуличної їжі, який був багато прикрашений фресками. Вчені створили 3D-модель таверни.

Про це пише Рarpatrimonioytecnologia.

Відзначається, що це не точна реконструкція, оскільки вона зроблена не на основі археологічних планів і точної документації розкопок. Модель створена на основі фотографій Термопол або каупона Регіо V в Помпеях для студентів Університету Аліканте.

Таверна була виявлена в 2019-2020 роках, і її фотографії були опубліковані в пресі командою Parco Archeologico di Pompei.

Реконструкція дозволяє зрозуміти, як могла б виглядати римська таверна (caupona або Термополій). По суті це був аналог сучасного фаст-фуду, де їжу можна було з'їсти на вулиці. Таверна була обладнана кам'яними стійками з різними лотками або контейнерами, з кришками, які дозволяли зберігати їжу теплою.

Прилавки були прикрашені багатими картинами, деякі з яких зображали сцени, що відбуваються в самій таверні. Крім того, в цих місцях можна знайти амфори і інші керамічні посудини, склянки, тарілки, глечики.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологам вдалося відшукати в Помпеях колісницю I століття, яка добре збереглася до наших часів.