RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Британії створюють незвичайний літак-триплан - працює на електриці і біопаливі: фото і відео

Британська компанія Faradair працює над створенням 18-місного гібридного літака під назвою Beha, який буде працювати на комбінації біодизеля та електродвигунів та використовувати короткі злітно-посадкові смуги. Повітряне судно з легкістю може стати вантажним літаком, який здатний за один рейс перевезти до 5 тонн вантажа.

Про це повідомляє видання Daily mail.

Компанія Faradair, що базується в Даксфорді, заявила про наміри підготувати свій біоелектричний літак Beha до комерційних польотів до 2026 року, а повний парк літаків буде доступний до кінця десятиліття.

Футуристичний 18-місний літак оснащений крилами з трьома коробками і включає комбінацію електродвигунів та біопалива. Електродвигуни організують зліт і посадку, що допомагає зменшити шумове забруднення. Очікується, що Beha покаже близько 70 децибел (дБ) при зльоті та посадці, що приблизно на рівні шуму побутового пилососу, тоді як традиційні реактивні двигуни можуть досягати 140 дБ.

Двигуни на біопаливі приймуть головну роль під час польоту, їх можна буде зарядити за допомогою сонячних панелей. Літак зможе розвивати швидкість до 370 км на год і призначається для використання на внутрішніх та короткомагістральних рейсах. Він стане першим літаком, виробленим з 1920-х років, який має трикрилу конструкцію коробки.

"На даний час не існує технологій для літака, який не робить викидів, а гібрид - найкращий компроміс", - заявили розробники Beha.

Як повідомляв "Апостроф", в США презентували авто, яке перетворюється в літак - літаючий автомобіль розганяється до 160 км/год на висоті 3 тисячі метрів.