RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Залишки неконтрольованої китайської ракети впали на Землю: що відомо

Ступінь китайської ракети Long March-5B увійшла в атмосферу Землі і впала в районі Мальдівських островів.

Цю інформацію підтвердило Китайське національне космічне управління.

Повідомляється, що відпрацьована ступінь увійшла в атмосферу в 5:24 по Києву і впала поруч з островом Кудахувадху (Мальдіви). Основна частина ракети Long March-5B згоріла під час падіння.

"Будь-хто може розслабитися. Ракета впала", - інформує тематичний портал Space-Track, який підтримує військовий підрозділ США.

18-я ескадрилья ВПС США підтвердила, що Long March-5B увійшла в атмосферу в останній раз 9 травня в 05:14 за Києвом і звалилася в Індійському океані на північ від Мальдів. Експерти звертають увагу, що координати, які дали ВВС США - це не Мальдівські острови, а пустеля в Саудівській Аравії.

Пізніше військовослужбовці пояснили, що опубліковані координати - точка, де останній раз радари засікли відпрацьовану ступінь.

"Наші оператори підтверджують, що ракета дійсно впала в Індійський океан на північ від Мальдів", - йдеться в повідомленні.

У NASA обурилися падінням китайської ракети Long March-5B і заявили, що космічні держави зобов'язані "звести до мінімуму ризики для людей і майна на Землі при повторному вході в атмосферу космічних об'єктів".

Глава NASA Білл Нельсон також звинуватив Піднебесну в недотриманні стандартів щодо свого космічного сміття.

"Цілком очевидно, що Китай не дотримується відповідальних стандартів щодо свого космічного сміття", - повідомляється на сайті космічного агентства.

Раніше експерти прогнозували, що ступінь китайської ракети Long March-5B повинна впасти в районі Туркменістану.