RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Коли в Америці з'явилися перші люди: археологи зробили гучну заяву

Археологи за допомогою дослідження кісток з поховань тварин виявили докази присутності людини на американському континенті ще 33 000 років тому.

Про це повідомляє Science Alert.

Група вчених із США і Мексики досліджувала кістки тварин, виявлені в печері Кокскатлан в мексиканській долині Теуакан, щоб визначити їх вік.

На думку археологів, отримані результати показують присутність людини в цьому районі ще 33000 років тому, тобто за тисячі років до пику Льодовикового періоду. Таким чином, людина селилася на території Мексики на 20 000 років раніше, ніж вважалося.

"Ми були здивовані, виявивши старі часові рамки під час дослідження дна печери, і це означає, що нам потрібно більш уважно вивчити артефакти, виявлені там", - говорить археолог з Університету штату Айова Ендрю Сомервілл.

Радіовуглецевий аналіз останків тварин з печери Кокскатлан показав, що кілька кісток кролика і стегнова кістка зайця датуються приблизно 33 000 років тому.

Відзначається, що ці дослідження стали предметів для суперечок, бо частина вчених сумнівається в тому, що людина взагалі мала відношення до поховань останків тварин.

Сомервілл заявив, що планує зайнятися пошуками слідів оброблення туш тварин і їх приготування.

Раніше "Апостроф" писав, що археологи виявили в Єгипті дивовижну знахідку, якій понад 2 тис. років.