RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Археологи виявили в Єгипті дивовижну знахідку, якій більше 2 тис. років: фото

Археологи виявили стародавню стіну з піщанику епохи Птолемеїв, покриту написами, на півдні Єгипту. Вік знахідки вчені визначили у 2300 років.

Про це повідомляє Arab News.

Вік пам'ятника епохи Птолемеїв, виявленого в провінції Кена приблизно в 80 км на північний захід від Луксора, становить не менше 2300 років.

Стіна знаходиться на відстані у 200 метрів від святині богині Хатор. Експерти заявили, що руїни на цьому місці мають велике релігійне значення.

Під час розкопок входи, які вели в висічені в скелі приміщення висотою не більше 1,2 метра, знайдені у Святий долині, на південь від королівського кладовища в Умм-ель-Каабі.

Також вчені виявили п'ять кімнат, з'єднаних вузькими входами, прорізаними в стінах. Приміщення розташовані над глибокими вертикальними колодязями.

У кімнатах археологи знайшли фрагменти кераміки, фонтани, тераси та кілька невеликих отворів в стінах. На стіні одного з приміщень висічені імена Хоу-со-н-Час, його матері Амон Ердс і його бабусі Нес-Хур.

Відзначається, що кераміка, знайдена на південь від царських гробниць в Умм-ель-Каабі, вказує на те, що на території жили люди в період Птолемеїв. З високою часткою ймовірності поселення можна датувати II-I століттями до нашої ери.

Стародавні єгиптяни вважали Святу долину воротами в загробне життя.

Раніше "Апостроф" писав, що британські археологи в Глостерширі виявили мозаїку, створену в V столітті нашої ери - вже після закінчення римського правління. Ця знахідка доводить, що в "темні століття" тут тривала розкішне життя.