RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Франції виявили загублену "столицю кельтів" з безцінним скарбом: фото

Експерти з Тулузького університету Жана Жореса виявили у французькому департаменті Альє скарб артефактів 800 р. до н.е. Він включає в себе прикраси, сільськогосподарські інструменти, зброю і частини колісниць.

Про це повідомляє Daily Mail.

На думку археологів, городище бронзової доби у Франції може являти собою втрачену кельтську столицю. Розкопки виявили велике - 30 гектарів - укріплене поселення, яке мало подвійний ряд валів і кам'яні стіни.

На цій ділянці були виявлені сотні предметів, які, як вважається, були закопані приблизно в 800 р до н.е. в рамках релігійного ритуалу. Розкопки виявили найбільшу кількість металів бронзового століття, коли-небудь знайдену в Європі.

За словами керівника групи та археолога П'єра-Іва Мілсента з Тулузького університету Жана Жореса, знайдені прикраси і символи бронзових предметів відносяться до культу сонця, яке було дуже важливим божеством в той час.

Артефакти допомагають дослідникам відтворити картину того, яким могло бути життя людей, що жили в цьому кельтському суспільстві близько 2 800 років тому.

"Всі ці елементи є доказом існування складного ієрархічного суспільства, порівнянного з кельтськими товариствами залізного віку ... Цей населений пункт, ймовірно, був столицею великої території", - пояснив доктор Мілсент.

Знайдені артефакти будуть додані в колекцію Музею Анн-де-Божьо в Мулені, центральна Франція.

Як розповідав "Апостроф", сибірські археологи розкопали два кургани і виявили нерозграбоване жіноче поховання епохи бронзи.