RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Британські вчені пояснили, чому змії пережили динозаврів після кінця світу

Вчені з Університету Бата (Великобританія) впевнені, що предками сучасних змій є кілька видів, які вижили після падіння астероїда, що знищив динозаврів.

Про це свідчать результати дослідження, опублікованого в Nature Communications.

На думку вчених, удар астероїда знищив динозаврів і 76% рослин і тварин 66 млн років тому. При цьому змії, як і деякі ссавці, птахи, жаби та риби, зуміли вижити після "кінця світу".

Сьогодні на Землі живе понад три тисячі видів змій, які еволюціонували за десятки мільйонів років і, на думку дослідників, частково зобов'язані своїм успіхом удару астероїда.

"Змії здатні виживати в середовищі з недоліком їжі. Вони здатні колонізувати нові континенти та взаємодіяти з навколишнім середовищем по-новому. Цілком ймовірно, що без цього удару астероїда вони не були б такими, якими є сьогодні ", - зазначила доктор Кетрін Кляйн.

Після катастрофи збереження виду забезпечила здатність змій жити без їжі протягом року і полювати в темряві. Вчені з'ясували, що більшість видів змій, що вижили, мешкали під землею, на лісовій підстилці або в прісній воді.

Раніше ми писали, що причиною вимирання динозаврів на Землі міг стати Юпітер. Він виштовхнув на сонячну орбіту велику комету, чий уламок врізався в Землю 66 млн років тому.