RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Археологи виявили в печері зображення птиці і гусениці епохи палеоліту: фото

В Італії археологи знову обстежили печеру Романеллі, відкриту ще в 1874 році, і виявили раніше невідомі палеолітичні зображення.

Про це пише Heritage Daily.

У печері Романеллі, розташованій на Адріатичному узбережжі в південній Апулії, виявили раніше невідомі наскальні зображення у вигляді малюнків і геометричних візерунків, які належать до епохи пізнього палеоліту.

За словами фахівців, зображення бізона і геометричні фігури було створено буквально одним пальцем, який вони умочували в так зване місячне молоко - речовину білого кольору, що утворюється в вапнякових печерах.

Дослідники знайшли дуже рідкісне зображення птаха, а також малюнок, який поки не вдалося ідентифікувати. За припущенням вчених, це зображення гусениці.

Деякі твори доісторичних художників, наприклад, зображення бізона, було вигравірувано на твердих каменях за допомогою кам'яних і кістяних знарядь. Також стародавні люди використовували особливості каменю, який створював тривимірний ефект.

Фото: Heritage Daily

Фото: Heritage Daily

Раніше ми писали, що в провінції Сичуань на південному заході Китаю, було виявлено священне бронзове дерево культури Шу XII-XI століття до н. е.