RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

26 червня

Всі новини

Після перемоги збудуємо Музей науки в Маріуполі - Станіслав Довгий

Після відкриття першого в Україні державного інтерактивного "Музею науки" у Києві Мала академія наук України (МАН) започаткувала програму створення таких музеїв та в інших регіонах України. Було розроблено проектну документацію, визначено приміщення та передбачено державну підтримку музеїв Львова, Харкова, Полтави, Ужгорода, Чернівців, Одеси, Луцька, Вінниці, Маріуполя, але російська агресія зруйнувала плани.

Про це пишуть "Факти".

МАН продовжила проект – з 12 квітня МАН у партнерстві з Національним університетом "Львівська політехніка" відкрила Музей науки та інновацій у Львові. Заклад стане першим у мережі регіональних центрів наук, які МАН планує створювати по всій країні для підтримки та надання доступу до нового формату здобуття знань. Це особливо актуально в часи, коли така кількість дітей була змушена залишити свої будинки через війну. У таких центрах діти та підлітки матимуть можливість долучитися до найкращих освітніх програм МАН, побачити та потримати в руках унікальні експонати та взяти участь у наукових експериментах, воркшопах та дослідженнях.

Відкриття простору представив Президент Малої академії наук України Станіслав Довгий – доктор фізико-математичних наук, професор, академік, автор понад 300 наукових праць, 38 патентів та авторських свідоцтв.

Також він анонсував відкриття Музею науки у Маріуполі після його визволення.

"Ми з Маріупольським Університетом зробимо найкращий музей. На щастя, 20 експонатів ще залишилися, вони перебувають у Європі. Я зараз веду переговори про те, щоб їх використати як базу та знайти партнерів, щоб докупити інші експонати, необхідні для відкриття. Частина коштів профінансує Сім'я Довгих, частину - МАН, частину - шукаємо партнерів. Віримо в те, що відкриємо музей, як і планували, вже у звільненому українському Маріуполі!", - заявив Станіслав Довгий.