RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чи обов'язково вести дитину до школи з 1 вересня: українцям дали детальну відповідь

У новому навчальному році в умовах військового стану в Україні запроваджується ряд змін у шкільному навчанні. Від вересня Міністерство освіти рекомендує повернути дітей за парти там, де це дозволяє ситуація, але останнє слово залишається за батьками.

Про це пише "РБК-Україна".

Рішення про те, чи розпочинати очне навчання з нового навчального року, прийматимуть місцева влада кожного регіону України. Військові адміністрації, місцева влада та педради можуть обирати онлайн, офлайн або змішаний формат навчання.

За словами співголови організації "Батьки SOS", думки батьків школярів із цього приводу розділилися. Не всі готові відпустити дітей до школи під час війни. Батьки мають вибір - ніхто не зобов'язуватиме їх вести дитину до класу 1 вересня. Також буде можливість навчатись дистанційно в українських школах, якщо діти перебувають за кордоном.

"Як буде організований освітній процес? Як і куди під час повітряної тривоги будуть фізично переміщатися діти? Хто несе відповідальність? Як ці бомбосховища або тимчасові легкі укриття обладнані? Чи буде там світло, вода, туалет і опалення в холодні місяці?", - перерахувала важливі питання батьків Парфьонова.

Школи мають ще місяць, щоб визначитися, чи прийматимуть учнів офлайн і підготувати безпечні умови для освітнього процесу. Основною вимогою для очного функціонування школи є наявність захисного укриття усередині будівлі або на відстані 100 метрів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Перший дзвінок не 1 вересня: які нововведення чекають на школярів у новому навчальному році.