RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Щонайменше 125 гробниць: у Секторі Газа знайшли поховання Стародавнього Риму

Днями археологам, які проводять розкопки у Секторі Газа, вдалося виявити десятки гробниць часів Стародавнього Риму на римському кладовищі, вік якого - приблизно дві тисячі років.

Про це поінформувала агенція Reuters, посилаючись на повідомлення Міністерства старожитностей частково визнаної Палестини.

Читайте також: У Франції розкопали середньовічний замок, якому понад тисячу років: фото і відео вражаючої знахідки

Як зазначається, йдеться про розкопані щонайменше 125 гробниць зі скелетами та два рідкісні свинцеві саркофаги. Примітно, що більшість виявлених гробниць були практично неушкоджені.

За словами дослідника Французької школи біблійних та археологічних досліджень Фадель Аль-Аутул, організація якого спостерігає за розкопками, це вперше, коли в Палестині було виявлено кладовище з такою кількістю могил, і вперше в Секторі Газа знайшли саркофаги зі свинцю. Повідомляється, що один із них був оздоблений зображеннями винограду, а на іншому ідентифікували малюнки дельфінів.

"Це безпрецедентно. Це поглиблює палестинське коріння й свідчить про те, що воно сягає тисячоліть", - заявив гендиректор Міністерства старожитностей Гази Джамаль Абу Рейда.

Як зауважує агенція, палестинська територія раніше була одним з ключових торгових місць з часів стародавніх єгиптян та чужинців, які були описані у Біблії.

Вищевказане кладовище виявили будівельники під час робіт у лютому минулого року. Після чого там стартували археологічні розкопки, які призупинили через дефіцит фінансування.

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

  • Вас також може зацікавити:

Знахідка століття: археологи виявили "бібліотеку" раннього Китаю - фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції