RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені виявили новий вірус, який виявився "найглибшим" з усіх відомих: деталі відкриття

Вчені встановили існування абсолютно нового вірусу, який виявили глибоко у водах Тихого океану. Після геномного аналізу його найменували vB_HmeY_H4907.

Про це повідомляє Sky News.

Читайте також: На дні океану дослідники знайшли "заповідник" з невідомими істотами: фото та відео

Як зазначається, вірус зафіксували на глибині 8,9 тис. метра у Маріанській западині. Науковці вже його назвали "найглибшим" з-поміж усіх коли-небудь виявлених вірусів в океані за час існування людства.

Водночас, науковці переконують, що новий вірус не здатен заразити людину. Він належить до категорії бактеріофагів, які заражають бактерії і розмножуються у них всередині.

Як кажуть вчені, саме бактеріофаги вважаються найбільш поширеними формами життя на планеті, які відіграють основну роль в екології океану, регулюючи чисельність популяції та вивільняючи поживні речовини.

За словами науковців, вірус vB_HmeY_H4907 за структурою схожий на бактерії халомонас. Їх часто можна зустріти в осадових відкладеннях, а також гейзерних отворах на дні океану.

Припускають, що вірус насправді доволі поширений в океані, проте виявили його лише зараз.

На думку морського вірусолога з Університету океану Китаю Мін Вана, відкриття може надати більше відомостей для подальших досліджень виживання вірусів у суворих та ізольованих місцях на Землі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Європі зафіксували низку випадків зараження новим штамом коронавірусу - ВА.2.86, який отримав назву "Пірола". Він є підштамом "Омікрона" і може бути ще заразнішим, з важчим перебігом хвороби.

  • Вас також може зацікавити:

Постійна втома заважає жити: лікарі назвали поширені причини цього стану

Вчені розповіли, які продукти можуть захистити мозок від деменції

Втома не минає, тіло болить: лікар розповіла про загадкову хворобу