RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Наслідки глобального потепління: названо 20 країн із найвищим ризиком смертельних повеней

Учені оприлюднили результати дослідження, де вказані країни з найбільшою кількістю міст, яким загрожують смертельні повені у зв'язку зі зміною клімату. У переліку 20 таких країн.

Про це повідомляє видання Dailymail.

Читайте також: 2024 рік може стати найспекотнішим: кліматологи дали невтішний прогноз

Очолюють список Нідерланди. Далі йдуть: В'єтнам, країна Південно-Східної Азії Лаос, Бангладеш і Фіджі в південній частині Тихого океану. Також у списку Японія, Китай, Швейцарія, Хорватія, Австрія, Єгипет, Південна та Північна Корея.

Хоча Британія не потрапила до нового списку, попередні дослідження свідчать, що кожна шоста англійська нерухомість може постраждати від повені до 2050 року на тлі підвищення рівня моря.

При цьому дослідники стурбовані тим, що поселення розширюються в зони затоплення, а зовсім не віддаляються від них, що становить загрозу життю в найближчому майбутньому. Так, ризик повеней є особливо високим для країн, де поселення зосереджені вздовж річкових долин і басейнів. Йдеться, зокрема, про Бутан, Єгипет і Бангладеш. А також прибережних територій, таких як Фіджі та В’єтнам.

"З 1985 року людські поселення по всьому світу - від сіл до мегаполісів - безперервно та швидко розширювалися до сучасних продовольчих зон. У багатьох регіонах зростання в найбільш небезпечних продовольчих зонах значно випереджає зростання в незахищених зонах, особливо у Східній Азії. Замість того, щоб адаптувати свій вплив до кліматичних небезпек, багато країн активно його збільшують", - стверджує Джун Реншлер, економіст Світового банку, глобальної фінансової установи, що базується у Вашингтоні, округ Колумбія.

За словами вчених, навіть у країнах з високим рівнем доходу, таких як Нідерланди, багато населених пунктів зовсім не захищені від повеней, які трапляються раз на сто років. Попри те, що Нідерланди лідирують у списку за кількістю міст у небезпечних зонах, це одна з небагатьох країн, поряд із Японією та Сполученими Штатами, які інвестують великі кошти в захист поселень, які перебували в зонах підвищеної небезпеки затоплення в 1985 році.

Водночас, ситуація значно гірша в країнах з низьким та середнім рівнем доходів, які потрапили до топ-20 списку, як Лаос і В’єтнам, де фінансування для створення відповідних засобів захисту взагалі недоступне.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що через зміну клімату на Землі зима 2023-2024 в Україні буде досить теплою.

  • Вас також може зацікавити:

Грудень - вже не зима: чому в Україні кардинально змінився клімат

Дощі і заморозки до -3: синоптик розповів, коли в Україну прийде різке похолодання

Зима 2023-2024 в Україні: коли вдарять перші морози