RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені такого ще не бачили: у США виявлено перший вірус-"вампір"

У США відкрили вірус-хижак, нездатний створювати свою копію всередині клітин, але здатний використовувати генетичний механізм свого компаньйона для розмноження.

Про це пише Nature.

Читайте також: В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Повідомляється, що в березні 2020 року американський вчений Тагіді Декарвалью з Мерілендського університету в окрузі Балтімор побачив щось дивне: вірус з іншим, прикріпленим до його "шиї" меншим за розміром вірусом. Обидва ці мікроби є бактеріофагами - вірусами, які заражають бактерії.

У недавньому дослідженні, опублікованому в журналі Міжнародного товариства мікробної екології, Декарвалью та його колеги пояснюють, як, ймовірно, виникла вірусна дивна пара.

Маленький вірус, званий MiniFlayer, втратив здатність створювати свої копії усередині клітин. І еволюція винайшла хитромудрий паразитичний обхідний шлях: miniFlayer використовує у своїх інтересах інший вірус, що отримав назву MindFlayer, хапаючись за нього. А коли вони разом проникають у клітини, MiniFlayer використовує генетичний механізм свого компаньйона для розмноження.

Дослідники зацікавлені цим аспектом. На їхню думку, вивчення таких "природних хижаків" може допомогти у створенні ліків нового покоління у боротьбі з небезпечними інфекціями.

Раніше ми писали, які додаткові щеплення МОЗ рекомендувало зробити українцям.

  • Вас може зацікавити:

Коронавірус – все: ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Високі ризики смерті: лікарка пояснила, навіщо дорослим повторно вакцинуватися від правця та дифтерії

Вітрянка особливо небезпечна для дорослих: які ускладнення можуть бути