RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вступ на бюджет 2024: де і який бал НМТ буде прохідним

В Україні оприлюднили інформацію про кількість балів національного мультипредметного тесту (НМТ), необхідних для вступу до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання.

Про це пише "Вступ.ОСВІТА.UA".

Читайте також:"Йдуть дискусії": нардеп про скасування відстрочки 30-річним студентам від мобілізації

Зазначається, що в таблиці подано всі заклади вищої освіти та наведено інформацію про середній бал НМТ, необхідний для вступу до цього закладу на бюджет, а також інформацію про конкурс на одне бюджетне місце та кількість вступників, зарахованих на бюджет до цього вишу.

"Ці дані допоможуть абітурієнтам, їхнім батькам і всім зацікавленим особам прийняти зважене рішення щодо можливості вступу до того чи іншого закладу освіти", - йдеться у повідомленні.

Середній бал сертифікатів національного мультипредметного тесту розрахований серед усіх осіб, які зараховані на навчання на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) за денною та заочною формами навчання.

До рейтингу не потрапили деякі мистецькі заклади вищої освіти, для вступу до яких абітурієнти проходили виключно творчі конкурси. Дані в таблиці ранжовані за середнім балом НМТ на бюджет", - додали експерти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні студенти в академічній відпустці підлягають призову на військову службу на особливий період, якщо в них немає підстав для відстрочки.

  • Вас також може зацікавити:

Чи скасують відстрочку для "літніх студентів": в Раді дали пояснення

Студентам-бюджетникам готують важливі нововведення: зміни сподобаються не всім

Кількість студентів-"пенсіонерів" зросла у 23 рази: як військовозобов’язані ховаються від призову