RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Пити чи не пити? Вчені відкрили секрет спільного вживання алкоголю подружжям

Вчені зробили приголомшливу заяву щодо вживання алкоголю жінками та чоловіками у шлюбі.

Про це йдеться у новому дослідженні.

Читайте також: Живуть довше всіх: які знаки Зодіаку мають найбільше шансів дожити до 100 років

Як зазначається, фахівці сконцентрували увагу на впливі спиртних звичок на тривалість життя у шлюбі, адже тема фактично не досліджена.

Грунтується дослідження на результатах опитувань у рамках проєкту Health and Retirement Study (HRS), що проводять у Сполучених Штатах кожні два роки за участю людей, яким за 50-т та їхніх партнерів.

Воно охопило 4656 гетеросексуальних пар (9312 осіб), які брали участь у щонайменше трьох хвилях анкетування HRS з 1996 до 2016 року. Опитані повідомляли, чи вживали алкоголь упродовж останніх трьох місяців. Якщо так, то який об'єм в середньому випивали за тиждень. Дані про смертність з-поміж респондентів зібрали станом на 2016 рік.

Науковці дійшли висновку, що якщо і чоловік, і жінка в парі вживали спиртне в останні три місяці, то тривалість життя була більшою порівняно з парами, де випивав лише хтось один чи подружжя не вживали взагалі алкоголь.

"Вчені зробили приголомшливу заяву щодо вживання алкоголю закоханими. Наші інші роботи показали, що у партнерів, які вживають алкоголь разом, якість відносин зазвичай вища. Це можна пояснити тим, що така модель посилює близькість", – йдеться у публікації.

Також, досліджуючи середню кількість спиртного на тиждень, вчені виявили квадратичну залежність між відповідним показником і рівнем смертності. Виявляється, що помірне вживання алкоголю корелювало з вищим рівнем виживання подружжя, якщо порівнювати з тими, хто зловживав спиртним чи утримувався від нього. Подібний об'єм вживання алкоголю у подружжя асоціювався з кращим виживанням. Особливо це стосується жінок.

Раніше ми писали, що на Рівненщині зафіксували новий підвид штаму коронавірусу "Омікрон" - "Арктур".

  • Вас також може зацікавити:

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Високі ризики смерті: лікар пояснила, навіщо дорослим повторно вакцинуватися від правця та дифтерії

Вітрянка особливо небезпечна для дорослих: які ускладнення можуть бути