RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Побережіть психіку: вчені пояснили, що не так із Сонячним затемненням

Мільйони людей у Північній Америці 8 квітня зможуть побачити повне сонячне затемнення. Але це явище може чинити як позитивне, і негативне потяг на людську психіку.

Про це пише BBC.

Читайте також: Повне сонячне затемнення у квітні: коли та де можна спостерігати

Зазначається, що, згідно з останніми дослідженнями, повне сонячне затемнення може вплинути на психіку людини, зокрема викликати почуття благоговіння, смирення та єднання з іншими людьми.

"Люди можуть стати більш дружніми, оскільки починають відчувати тісніші соціальні зв'язки з іншими, зі своєю спільнотою", - сказав психолог з Університету Джона Хопкінса Шон Голді, який досліджував психологічні наслідки затемнення 2017 року.

За словами психолога з Університету Берклі Дачера Келтнера, сонячне затемнення може заспокоїти "внутрішнього самокритика" та заохотити людину "співпрацювати, відкривати свій розум для чудес та бачення глибинних закономірностей життя". Водночас, наслідки позитивного впливу будуть короткочасними - до 24 годин.

Нагадаємо, велике сонячне затемнення можна буде спостерігати у понеділок, 8 квітня 2024 року. Вона розпочнеться о 18:42 за київським часом та закінчиться о 23:52. Пік затемнення розпочнеться о 20:18. У цей час Місяць виявиться найближчим до нашої планети, а тому виглядатиме величезним і затьмарить собою Сонце. Повне сонячне затемнення буде видно протягом 4 хвилин.

Раніше "Апостроф" писав про рідкісні космічні явища та їх періодичність.

  • Вас також може зацікавити:

Вчені розкрили секрет таємничих блискавок на Венері: фото

Чому на Місяці утворюється мерзла вода: відповідь вчених здивувала світ

Масове вимирання неминуче: яким буде клімат на Землі через 250 млн років