RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Рекордна кількість українських вступників відмовилася від навчання на бюджеті

В Україні близько семи тисяч вступників 2024 року відмовилися від навчання на бюджеті.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький.

"Ми маємо приблизно 7 тисяч на сьогодні вступників, які вибороли бюджетні місця і вирішили від них відмовитися. Чи це через те, що вони перебувають фізично за кордоном. Чи це через те, що вони, можливо, виїжджають за кордон. Чи це, можливо, через те, що вони переходять у заклади, де немає державного замовлення, наприклад, деякі приватні заклади", – сказав він.

За словами чиновника, є підозра, що із загальної кількості таких вступників є ті, які обирають іноземні заклади освіти. Тому, на думку Винницького, необхідно підвищувати конкурентну спроможність вищої освіти в Україні.

"Не завжди популярні рішення, але вони призводять до того, що наша вища освіта стає набагато більш конкурентоспроможною, і нам потрібно, щоб ці найкращі вступники все-таки обирали наші заклади вищої освіти. Тому це загальнонаціональна проблема, над якою ми постійно працюємо", – зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, середня вартість навчання на бакалавра в Україні на основі 11 класів освіти станом на липень 2024 року складає до 46 тисяч гривень.