RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Юний український плавець здивував на чемпіонаті Європи: опубліковано відео

Слідом за золотом Андрія Говорова на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Лондоні, а українець виграв 50-метрівку батерфляєм, несподівано вдало виступив на першості ще один представник "синьо-жовтої" команди - 19-річний Михайло Романчук завоював бронзу на 1500-метрівці вільним стилем.

Талановитий рівнянин фінішував слідом за іменитим італійцем Грегоріо Палтріньєрі з результатом 14.50,33. Від переможця українець відстав на трохи більше 15 секунд, а від другого місця, на яке до фінішу прийшов ще один італієць Габріеле Детті - на 1,5 секунди. Додамо, що Романчук поступився в боротьбі італійцю на останніх 150 метрах.

Ще один представник України, більш досвідчений Сергій Фролов виявився останнім у фіналі з результатом 15.05,05.

Додамо, що він зумів пробитися до фінального запливу на 800-метрівці - кваліфікувався з третім результатом, знову пропустивши перед собою Палтріньєрі та Детті. Фінал на цій дистанції відбудеться 20 травня у вечірню сесію - приблизно о 20:00.

Таким чином, в активі збірної України з плавання на чемпіонаті Європи з водних видів спорту вже три нагороди - золото, срібло і бронза. Додамо, що крім Говорова та Романчука на п'єдестал пошани піднімалася і Дарина Зевіна, яка фінішувала другою на 200-метрівці на спині.