RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зозуля прокоментував свій скандальний трансфер у "Райо Вальєкано"

Український нападник Роман Зозуля прокоментував свій трансфер у "Райо Вальєкано", який був зірваний через ультрас команди. Зозуля заявив, що ще не прийняв рішення про те, де продовжувати кар'єру, але турбується про безпеку своєї сім'ї.

"Коли я приїхав у "Райо Вальєкано", то був звинувачений і ображений ультрас, але я розповів їм про ситуацію, якої вони торкнулися. Також я був готовий поспілкуватися з ними особисто і все пояснити.

Фанати звинувачують мене в підтримці української армії і тому вважають мене фашистом. Вони, очевидно, навпаки, підтримують іншу сторону, що веде бойові дії на Донбасі. Я став для них фашистом тільки через підтримку української армії у війні проти терористів.

Я постарався пояснити їм, що не є фашистом. Переконаний, що якби щось подібне сталося в Іспанії, то багато місцевих хлопців насамперед пішли б захищати свою країну, як відбувається у мене на батьківщині. Якби люди опинилися без медикаментів, одягу чи продуктів харчування, то багато іспанських гравців допомогли б їм, бо вони захищають свою країну", - наводить слова Зозулі Tribuna.com з посиланням на AS.

"Я не боюся фанатів "Райо Вальєкано". Я хотів допомогти цій команді і мені дуже шкода, що все сталося саме так.

Вчора я зустрічався з керівництвом Ла Ліги і асоціації професійних футболістів Іспанії. На зустрічі мені було запропоновано два варіанти. По-перше, це повернення в "Райо Вальєкано", де мені і моїй родині буде забезпечена безпека. Я запитав, чи не буде проблем у мого сина, який ходить в школу, і мене запевнили, що все буде в порядку. Другий варіант - повернення в розташування "Бетіса", але я не зможу грати, а буду просто тренуватися.

Футбол - моє життя, але якщо мені скажуть вибирати між футболом і моєю родиною, то я виберу сім'ю. Я не боюся ультрас або когось ще, але турбуюся про безпеку своєї сім'ї", - також зазначив український нападник.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", через невдоволення і загрози фанатів Зозуля був змушений повернутися в "Бетіс". Однак тепер "Райо Вальєкано" готовий повернути Зозулю назад. Рішення залишається за гравцем, який заявив, що йому потрібно обговорити ситуацію зі своєю сім'єю.

Раніше також повідомлялося про те, що проти фанатів "Райо Вальєкано" відкриють кримінальні справи.