RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Українській плавчині не вдалося перепливти Ла-Манш: опубліковано відео

Плавчиха з Івано-Франківська Марія Крестьянська не зуміла переплисти Ла-Манш і стати першою українкою, якій вдалося б зробити подібне. За кілька кілометрів до Франції екіпаж човна, який супроводжував спортсменку, прийняв рішення зупинити її.

Про причини, які не дозволили Крестьянській дістатися до мети, плавчиха розповіла в своєму Facebook.

"В останні дві години запливу я вже бачила берег Франції і вірила, що зможу до нього дістатися. Але несподівано моя швидкість почала різко сповільнюватися, а коли екіпаж намагався спілкуватися зі мною, я думала, що всі вони говорять іспанською мовою. Мій мозок не реагував на цей факт - чому б вони раптом говорили зі мною іспанською? Це були ранні ознаки виснаження і можливої гіпотермії. Я не могла відповісти їм, бо не розуміла, що вони говорять або хочуть від мене.

Далі все було досить розмито - мені сказали переплисти на інший бік човна, щоб уникнути дизельних парів з задньої частини судна і я почала плисти далі від човна. Екіпаж продовжував кричати мені, але я не розуміла ні слова. В результаті капітан підкликав мене ближче і простягнув руку. Я сперечалася з ним, тому що не могла зрозуміти, чому він мене витягав, але підкорилася. Моє здоров'я і моє життя завжди були пріоритетом при виконанні цього завдання, і тому я не шкодую про його рішення", - написала Крестьянська.

"Я не розбита і не засмучена. Я ні про що не шкодую. Я віддала всі сили і буду все життя зберігати в пам'яті мою першу спробу переплисти Ла-Манш", - також зазначила українка.

Також спортсменка додала відео - "для того, щоб показати стан моря в перші три-чотири години плавання".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що український плавець завоював "срібло" чемпіонату світу.