RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна покарала двох британських спортсменів за участь у змаганнях у Криму

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну двом британським спортсменам, які в цьому році відвідали окупований Росією Крим.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-секретаря СБУ Олену Гітлянську, 25 вересня британським дайверам заборонили в'їзд в Україну терміном на п'ять років. Підставою для заборони стало "заподіяння шкоди національним інтересам України", підкреслили в СБУ.

Британці відвідали Крим 25 серпня цього року. Спортсмени брали участь у змаганнях зі стрибків у воду з екстремальної висоти Freerate Cliff Diving World Cup, які проходили в Сімеїзі.

Цікаво, що один з британців Гері Хант став переможцем змагань у Криму. При цьому ще в серпні Хант заявив, що санкції з боку України його не хвилюють. "Спорт поза політикою і тому санкції мене не хвилюють. Це шанс для людей з усього світу спробувати свої можливості. Я розумію, що не зможу брати участь в українських змаганнях", - сказав британець в коментарі "РИА Новости (Крим)", також зазначивши, що готовий приїхати до Криму знову.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що окупанти дали притулок футбольному арбітру з бази "Миротворця".