RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Африці викрили чемпіонку з легкої атлетики, яка виявилася чоловіком: фото

У Кенії викрили бігунку Шіейс Чепкосгей, яка перемагала на міжнародних турнірах. Спортсменка виявилася чоловіком.

До 2017 року Чепкосгей успішно виступала на жіночих змаганнях з легкої атлетики - вона виграла 3 жіночих марафони і напівмарафони на дрібних міжнародних турнірах. Однак у тому ж році в її організмі виявили чоловічі гормони - тестостерон, андростерон і етіохоланон. Спортсменка була звинувачена у використанні допінгу і її дискваліфікували на 4 роки. Тоді ніхто не здогадувався, що справа зовсім не в застосуванні заборонених препаратів.

Правда про статеву приналежність спортсменки виплила зовсім недавно. Чепкосгей видавала себе за стажиста однієї з клінік в Кенії. Однак у співробітників медичного закладу вона викликала підозру. У підсумку в клініку була викликана поліція, яка затримала Чепкосгей і виявила у неї документи на ім'я Памели Мулупі. Після цього її помістили в жіночу в'язницю. Однак там при стандартній процедурі огляду було встановлено, що Чепкосгей є чоловіком.

Пізніше він сам зізнався, що, народившись хлопчиком, завжди відчував себе дівчинкою. Саме тому він одягався як дівчина і брав участь у жіночих змаганнях. У родині Чепкосгея повідомили, що давно не спілкувалися з ним, поки два роки тому він не повернувся додому і не показав свої нагороди за перемоги в змаганнях. Саме тоді він розповів правду своїм родичам про своє життя.

У даний час кенійська поліція намагається визначитися, де утримувати порушника - у чоловічій або жіночій в'язниці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що один з найкращих футболістів світу шокував співвітчизників своєю заявою.