RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Немає підстав для оптимізму: експерт ВООЗ висловився про долю Євро-2020 і Олімпіади

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Сантьяго Мас-Кома висловив думку, що чемпіонат Європи з футболу та Олімпійські ігри, які заплановані на найближче літо, доведеться перенести на інші дати через пандемію коронавірусу.

Слова експерта призводить Sport24.

"Чи зможуть вакцини зупинити поширення коронавирусу - все ще велике питання. Ми знаємо, що вакциновані люди як і раніше сприйнятливі до інфекції, і вони, ймовірно, також зможуть заражати оточуючих. До сих пір ми точно не знаємо, чи зможуть вакцини знизити швидкість поширення хвороби і, якщо це станеться, в якому ступені.

Я залучений до організації масштабних заходів, запланованих на липень-серпень 2021 року. У всіх цих випадках ми прийшли до висновку, що нинішнє ключове слово - це невпевненість, і що нинішній розвиток пандемії не дає підстав для оптимізму. Таким чином, у всіх випадках ми думаємо про план Б, тобто нову відстрочку змагань. Ви напевно знаєте, що обговорюється можливість чергового перенесення Олімпійських ігор в Токіо. І це незважаючи на те, що в Японії друга хвиля COVID-19 проходить з досить низькими показниками захворюваності", - сказав Мак-Кома.

Євро-2020 повинен був відбутися влітку минулого року, але був перенесений. Зараз турнір планується провести в 12 країнах з 11 червня по 11 липня. Олімпійські ігри в Токіо заплановані з 23 липня по 8 серпня.

В даний час в усьому світі коронавірусом заразилися понад 96 мільйонів чоловік. Від ускладнень, викликаних вірусом, померли понад два мільйони осіб.