RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія - найгірший ворог: у Японії прийшли в лють від вчинку російських спортсменів

Олімпійська збірна Росії з серфінгу проводить тренування на острові Кунашир, який відноситься до групи Курильських островів, і цим привела в лють жителів Японії.

Про це повідомляє "ИноСМИ" з посиланням на Yahoo News Japan.

"Збори на островах, незаконно захоплених Росією. Це незаконне проникнення в Японію, тому російську збірну слід не пускати на Олімпіаду".

"Росія порушила пакт про нейтралітет і заслала до Сибіру японців, багато з яких померли. Таке не можна пробачити. Найгірший ворог, якому не можна довіряти, - Росія. Треба вже відмовитися від спроб мирного врегулювання територіальної проблеми і реагувати адекватно, враховуючи інтереси Японії".

"Росія окупувала чотири острови, коли японська армія вже склала зброю. Це помста за програш в російсько-японській війні. Японські війська перемогли Балтійський флот - це вище приниження. Єдиний спосіб повернути острови - це війна", - пишуть користувачі.

Питання приналежності південних Курильських островів є неврегульованим територіальним спором між Росією і Японією. Після закінчення Другої світової війни всі Курильські острови були включені до складу СРСР, але Японія вважає частину островів окупованою частиною країни.

Раніше повідомлялося, що російський чиновник запропонував перейменувати Курильські острови в Російські.