RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Два чемпіона визначаться в останньому турі: турнірні таблиці топ-чемпіонатів після матчів 15-16 травня

15 і 16 травня відбулися матчі чергових турів в провідних європейських чемпіонатах. У кожному з турнірів триває запекла боротьба за призові і єврокубкові місця.

АНГЛІЯ

У Прем'єр-лізі в середині тижня визначився чемпіон, яким став "Манчестер Сіті". Друге місце, швидше за все, займе "Манчестер Юнайтед". За ще дві путівки в Лігу чемпіонів триває запекла боротьба. Реальних претендентів троє - "Лестер", "Челсі" і "Ліверпуль". Теоретичні шанси зберігають "Тоттенгем" і "Вест Гем". "Ліверпуль" в разі перемог в двох останніх турах гарантовано потрапить в Лігу чемпіонів, так як "Лестер" і "Челсі" зіграють між собою і, як мінімум, один з клубів точно втратить очки. До того ж і ліверпульців перевага за особистими зустрічами перед конкурентами.

До кінця сезону "Челсі" залишилося зіграти з "Лестером" і "Астон Віллою". "Лестер" зустрінеться з "Челсі" і "Тоттенгемом". На "Ліверпуль" чекають поєдинки з "Бернлі" і "Кристал Пелас".

Турнірна таблиця АПЛ

ІСПАНІЯ

У 37-му турі "Атлетіко" і "Реал" здобули перемоги, а "Барселона" зазнала поразки і вибула з чемпіонської гонки. Перед заключним туром "Атлетіко" випереджає "Реал" на два очки, але королівський клуб має перевагу за особистими зустрічами. Таким чином, при рівності очок вище буде "Реал". "Барселона" і "Севілья" поборються за третє місце.

В останньому турі "Атлетіко" в гостях зіграє з "Вальядолідом". "Реал" вдома зустрінеться з "Вільярреалом". На "Барселону" чекає гостьовий поєдинок з "Ейбаром". "Севілья" вдома зіграє з "Алавесом".

Турнірна таблиця Ла Ліги

НІМЕЧЧИНА

"Баварія", "РБ Лейпциг", дортмундська "Боруссія" і "Вольфсбург" гарантували собі путівку в Лігу чемпіонів. В останньому турі "Боруссія" і "Вольфсбург" в заочній боротьбі визначать володаря третього місця.

"Вольфсбург" вдомf зіграє з "Майнцем", а "Боруссія" на своєму полі зустрінеться з "Баєром".

Турнірна таблиця Бундесліги

ІТАЛІЯ

"Аталанта" гарантувала собі путівку в Лігу чемпіонів, а еще на дві путівки в головний клубний турнір Європи претендують "Наполі", "Мілан" і "Ювентус".

У заключному турі "Мілан" в гостях зіграє з "Аталантою", яка не має турнірної мотивації. "Наполі" і "Ювентус" зустрінуться з "Вероною" і "Болоньєю", які в будь-якому випадку залишаться в середині таблиці.

Турнірна таблиця Серії А

ФРАНЦІЯ

У Лізі 1 триває боротьба за чемпіонський титул, на який претендують "Лілль", ПСЖ і "Монако". Монегаски зберігають лише теоретичні шанси на чемпіонство, так як відстають від лідера на три очки, а також серйозно поступаються за різницею м'ячів. Швидше за все, "Монако" зосередиться на боротьбі за третє місце, яке дає можливість зіграти в кваліфікації Ліги чемпіонів. У чемпіонській гонці фаворитом залишається "Лілль", якому потрібна перемога для завоювання титулу. Але в разі осічки лідера чемпіоном, напевно, стане ПСЖ, який набрав хорошу форму в кінці сезону.

У заключному турі "Лілль" вдома зіграє з "Анже". ПСЖ в гостях зустрінеться з "Брестом". "Монако" на виїзді зіграє з "Лансом". "Ліон" на своєму полі проведе поєдинок з "Ніццею".

Турнірна таблиця Ліги 1

Раніше повідомлялося, що неймовірною розв'язкою завершився чемпіонат турецької Суперліги.