RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Олімпійську екіпіровку збірної критикують через відсутність карти України і проукраїнської позиції

На минулому тижні НОК представив форму, в якій наші спортсмени братимуть участь у літніх Олімпійських іграх, що відбудуться в Токіо з 23 липня по 8 серпня.

Українцям нове екіпірування не дуже сподобалося, пише "Главред", який зібрав претензії до форми користувачів соцмереж.

Нарікають користувачі на тьмяний колір форми олімпійців, і на відсутність карти України, яка, наприклад, є на формах футболістів.

"Головна ідея колекції полягає в тому, що спорт - це стиль життя і саме з цим одягом ти готовий до будь-яких випробувань. Олімпійське екіпірування відповідає сучасним дизайнерським трендам, виготовлене з легких, прозорих тканин, з урахуванням кліматичних умов Токіо. Колірна гамма, використовувана в колекції, вміло поєднує традиційні синьо-жовті кольори з ніжною палітрою, символізує надію та віру" – інформували в Національному олімпійському комітеті, презентуючи олімпійську форму.

Українці "ідею колекції" не розгледіли - пишуть, що форма виглядає неначе "облізла".

"Невдала форма і колір незрозумілий, виглядають, як облізлі, і з відтінком зеленого, який до чого тут, сподіваюся не через політику"

"Таке відчуття, що її надрукували в дешевій друкарні та вивісили вигоряти на сонці"

"Найжахливіша форма за всі роки", - вказують дописувачі.

Головна претензія, зауважують у соцмережах, у тому, що форма олімпійців немає жодного натяку на проукраїнську позицію, не містить гербу та карти України.

"Потрібно було додати карту, як футболістам", - йдеться у коментарях.

У той же час форма національної футбольної команди має не лише обриси кордонів України, але й написи "Слава Україні", "Героям слава". Напередодні старту Євро-2020 через це розгорнулися міжнародні баталії, зокрема, через спротив Росії. УАФ тоді вдалося досягнути з УЄФА "переможного компромісу". Напис "Героям слава" зберегли, він став рельєфним і виступав на контурах карти України на звороті футболок. А днями стало відомо, що карта України і лозунги "Слава Україні", "Героям Слава" будуть теперь обов’язковим елементов футбольної форми усіх українських команд, і чоловічих, і жіночих, і бригад рефері. В російських ЗМІ знову влаштували істерику, але в УЄФА росіянам відповіли, що форма наших футболістів - це внутрішня справа України.