RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

20 вересня

Всі новини

Лідер збірної України заявив, що готовий йти воювати: озвучено умову

Футболіст "Арсеналу" та української збірної Олександр Зінченко розповів, що готовий піти на війну у разі призову до лав Збройних сил.

Про це він повідомив BBC.

Читайте також: Білорусів і росіян допустили на Олімпіаду та Паралімпіаду 2024 з тенісу

Після повномасштабного вторгнення РФ Зінченко почав активно висловлюватися на підтримку України та різко критикувати дії країни-агресорки. Спортсмен розповів, що пожертвував на допомогу Україні близько мільйона фунтів стерлінгів.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи пішов би на війну, якби бачив у цьому більшу цінність, аніж залишитися грати в футбол у Прем'єр-лізі, наголосив: "Думаю, що відповідь зрозуміла. Я б пішов".

За його словами, на фронті в Україні воюють його друзі дитинства, тому йому нелегко залишатись в Лондоні.

"Важко усвідомити, що зовсім нещодавно ми були в одній школі, грали на майданчику чи на футбольному полі, а тепер вони повинні захищати нашу країну. І, чесно кажучи, (це) так важко прийняти, але це те, що є. Ми не можемо здатися. Я знаю, можливо, деякі люди думають, що мені набагато простіше бути тут в (Лондоні), ніж там в (Україні). Я дуже сподіваюся, що ця війна незабаром закінчиться", - повідомив він.

При цьому з друзями чи колишніми одноклубниками з Росії спілкування обірвалося. За весь час війни фактично ніхто з них не наважився йому написати.

"З моменту вторгнення мало хто (надіслав) мені смс чи інші повідомлення, і я не можу їх звинувачувати, тому що це не їхня провина. Я не можу сказати їм: "Хлопці, влаштовуйте протести і таке інше", тому що знаю, що їх можуть (посадити) у в'язницю... Ми ніколи не забудемо те, що вони зробили з нами, з нашим народом. Я навчатиму цього своїх дітей. А вони - своїх. Це неприйнятно", - додав спортсмен.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, футбольний клуб "Кривбас" отримав броню від мобілізації для всіх співробітників.

  • Вас також може зацікавити:

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК

МОК переглянув рішення про дискваліфікацію Харлан: у Мінспорту озвучили деталі