RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​Командирами катерів "Айленд" стали офіцери з Криму, які відмовилися служити Путіну: фото

Катерами типу "Айленд", які США передали Україні, будуть командувати молоді офіцери, які відмовилися в 2014 році присягати агресору в Криму і співали гімн України на плацу севастопольської академії.

Про це "Думській" повідомили в командуванні Військово-морських сил ЗС України.

Офіцери зовсім недавно закінчили інститут ВМС Одеської морської академії.

Йдеться про старших лейтенантах Дамир Ауліна і Богдана Небилицю, які в 2014 році були в числі курсантів, що відмовилися присягати агресору і співали гімн України на плацу севастопольської академії.

Обидва офіцери зараз командують малими бронекатерами типу "Гюрза": Аулін - "Вишгородом", Небилиця - "Нікополем".

Відзначається, що призначати командирами нових одиниць флоту кращих випускників одеського інституту ВМС вже стало доброю традицією. Лейтенанти з випусків "вірних" управляють усіма шістьма "Гюрза" і двома першими "Кентавр".

Дамір Аулін, фото "Народної армії"

Бодан Небилиця, кадр з відео телестудії "Бриз"

Як раніше повідомляв "Апостроф", троє курсантів севастопольського "Нахімовського училища" Андрій Гладун, Мирослав Криворучко і Філіп Македонський, які відмовилися приймати присягу Росії, стали випускниками британського королівського коледжу Військово-морських сил України.

Нагадаємо також, що курсанти Академії військово-морських сил імені Нахімова, які залишилися в анексованому Криму і перейшли на російську сторону, дали підписку про невиїзд за межі території півострова.