RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії ажіотаж через дані про зв'язок Путіна з невдалим переворотом в Туреччині

Більшість російських пропагандистських ЗМІ поширює 20 липня інформацію про те, що Росія за кілька годин до початку військового перевороту в Туреччині попередила президента Реджепа Тайіпа Ердогана про підготовлюваний путч.

Про це пишуть російські видання з посиланням на іранське інформагентство Fars, яке, в свою чергу посилається на арабські ЗМІ, які дізналися про це від дипломатичних джерел в Анкарі.

Відзначається, що розвіддані нібито були отримані від російських частин Збройних сил, дислокованих в регіоні, яким вдалося перехопити армійські радіоповідомлення, в тому числі кодовані. При їх аналізі було встановлено, що турецькі військові готують повалення уряду.

Зокрема, в радиообмене говорилося про те, що до готелю, де відпочивав Ердоган, повинні бути направлені вертольоти, щоб заарештувати або вбити його.

Про те, де конкретно російським військовим вдалося перехопити радіоповідомлення, у джерел впевненості немає, але вони відзначили, що Росія розгорнула розвідувальне підрозділ на півночі сусідній Сирії, на базі Хмеймим. Повідомляється, що там розташовані сучасні системи радіоперехоплення, які збирають інформацію в інтересах підрозділів, що ведуть боротьбу з тероризмом на сирійській території.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео сутичок під час спроби державного перевороту військових з охороною президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана у готелі в місті-курорті Мармаріс, де перебував турецький президент.