RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Арешт турків, які збили літак Путіна: в Україні знайшли пояснення

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров, коментуючи затримання в Туреччині пілотів, які збили російський Су-24, заявив, що дії влади мають формальний характер.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу", спростувавши припущення журналіста, що на затриманих хочуть повісити відповідальність за погіршення відносин з Росією.

"Ні, я виходжу з того, що протягом тривалого часу одразу ж після інциденту з літаком, який перетнув кордон з Туреччиною, було приведено публічно дуже багато об'єктивних доказів правомірності дій військово-повітряних сил Турецької Республіки. І вони виходили не тільки з боку Туреччини, а й від їхніх партнерів по НАТО, зокрема США. Мені видається, що якщо хтось думає зараз якимось чином дати нову версію того, що сталося, в тому числі, переклавши відповідальність на пілотів, їм доведеться всю цю доказову базу спростувати. Це неможливо, тому що вона об'єктивна, є різні форми спостереження та фіксації. Мені видається, що арешт пілотів, якщо він відбувся, є більше процедурною формальністю", - сказав Чубаров.

При цьому він підкреслив, що вважає дії турецьких пілотів абсолютно правильними.

"Їх затримали, щоб ще раз виконати певні формальності", - сказав нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", Ердоган заявив, що два турецьких пілота, які в листопаді 2015 року збили російський Су-24, а нещодавно були заарештовані, можуть бути пов'язані з підпільною організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.