RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гучний випад Ердогана на адресу Заходу викликав глузування у путінцев

Прихильники політики президента РФ Володимира Путіна познущалися над заявою турецького президента Тайіп Ердогана про те, що в процесі спроби перевороту в Туреччині бунтівників пiдтримували західні країни.

Таку гучну заяву Ердоган зробив на економічному форумі в Анкарі, передає РИА Новости.

За словами турецького президента, сценарій перевороту був написаний не в Туреччині.

Ердоган вважає, що і НАТО, і Євросоюз пораділи б, якщо б у Туреччині стався військовий переворот.

Він заявив, що на Заході підтримують тероризм і перевороти.

"Те, що НАТО і Євросоюз схвалили б удачу військового перевороту в Туреччині, і їжаку зрозуміло. Враховуючи інтелект керівництва НАТО і чиновників Євросоюзу, потрібно визнати, що звинувачення Ердогана мають під собою логічну основу. Якщо Ердоган замнет це питання, і не спробує розрахуватися з підлостями Євросоюзу, його можна вважати небіжчиком, якщо не в прямому сенсі, то в політичному точно", — пишуть коментатори на російському інформаційному ресурсі РИА Новости.

"Швидко перевзувся. Сам-то підтримував тероризм", "Ердоган, ти потрібен тільки для того, щоб з вогню витягувати смажену картоплю для столу західників", "Цікаво, що сталося в голові Ердогана, що він зробив такий поворот у політиці", "Ердоган сам путчист", — коментують новину на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня бунтівники в Туреччині спробували здійснити військовий переворот, але влада не дала їм цього зробити. У результаті протистояння загинули несколко стнен людей, кілька тисяч людей отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", ранiше росіяни висловили своє невдоволення наміром турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана відвідати Росію.