RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Путіна пораділи судовому прецеденту в США після терактів 11 вересня

Прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна порадував позов до суду на Саудівську Аравію американки Стефані Росс Десимон, у якої чоловік загинув під час терористичної атаки 9 вересня 2001 року.

Цей позов – перший після того, як 28 вересня конгрес США прийняв закон, що дозволяє сім'ям жертв терактів 2001 року подавати в суд на Саудівську Аравію, передає "РИА Новости" з посиланням на "Блумберг".

Десимон була вагітна, коли її чоловік загинув при зіткненни літака з будівлею Пентагону. Жінка подала позов від свого імені та від імені дочки, звинувачуючи Саудівську Аравію в підтримці терористичної організації "Аль-Каїда" і її лідера Усами бен Ладена.

Десимон вимагає компенсацію за насильницьку смерть чоловіка та умисне доведення до нервового розладу.

У МЗС Саудівської Аравії негативно відреагували на ухвалений у США закон. У дипломатичному відомстві заявили, що він підриває принципи імунітету суверенної держави, які складали основу міжнародних відносин сотні років.

Російське видання проілюструвало новину карикатурою.

Як повідомляв "Апостроф", у російському сегменті інтернету активно обговорюють рішення Конгресу США обійти вето президента країни Барака Обами щодо судових позовів до Саудівської Аравії по терактах 11 вересня.