RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

США вивчають наслідки ядерного удару по РФ та Китаю - Bloomberg

Нацрозвідці США і Пентагону складають звіт про оцінку можливого збитку для керівництва та економіки РФ і Китаю при ядерному ударі по певних цілях у цих країнах.

Запит на створення такого документа був отриманий з Конгресу від представників Республіканської і Демократичної партій ще під час президентства Барака Обами, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела у Вашингтоні.

У звіті мають бути вказані координати і опис наземних і укріплених підземних об'єктів, які забезпечують безпеку керівництва Росії і Китаю, а також дислокація їх оперативних штабів, які створюються під час кризових ситуацій і воєн.

Також військових і експертів просили визначити "виживання" керівництва двох держав, можливість збереження ними управлінських функцій і необхідного для протидії контролю над ситуацією. Крім цього, керівництво США цікавить, чи буде порушений при цьому принцип безперервності у виконанні державних програм.

У другій частині доповіді буде говоритися про готовність ядерного укриття для керівництва РФ і Китаю і схему їх дій на випадок ядерного удару.

Ініціатори запиту Конгресу в Пентагон вважають за необхідне зберегти давню стратегію США, згідно з якою лідери потенційно ворожих держав розуміють програшність ситуації, а тому ядерну війну не починають.

"Програма стримування передбачає, що ракети стратегічної оборони США повинні зуміти проникнути в укріплені бункери противника в горах з будь-якого кута атаки", - зазначили в Пентагоні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт оцінив ймовірність початку нової гонки озброєнь між США і Росією.