RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Росії не знайшлося місця за столом: Шевцова вказала на важливі зміни на світовій арені

На тлі загострення навколо КНДР стало помітно, що США і Китай налаштовані вирішувати це питання вдвох, не звертаючи уваги на позицію Росії.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий політолог Лілія Шевцова.

Вона вважає, що найбільш болюче для держави - коли на неї не звертають увагу, просто ігнорують.

"Ось тільки недавно Росія була головним героєм світової розмови, як підозрюваний у підриві американської системи. Так, звичайно, неприємно отримати санкції у відповідь. Але завжди є надія знайти спосіб її обійти при потуранні західних партнерів. Як майже вдалося з турбінами Сіменс, коли Сіменс завбачливо дивився в іншу сторону. Крім того, подібні неприємності можуть підживлювати державну гордість - ось як ми їх! Перетворити підозрілість і страх навколишнього світу в фактор державності (якщо інших ознак сили замало) - теж може вважатися перемогою", - пише Шевцова.

При цьому вона підкреслила, що світ зайнявся північнокорейською кризою, а Росія зникла з порядку денного. Політолог назвала це "ударом по хребту російського самодержавства".

"Важливіше те, що для Москви не знайшлося місця за столом, за яким вирішується питання: бути війні чи ні! Причому, біля кордонів Росії! Дивіться самі. Визнаний Москвою гуру і частий гість президента Путіна Генрі Кіссінджер пропонує свої рекомендації, як вирішити північнокорейську кризу. і ні слова не знаходить для Росії, її просто не існує в його плані. "Найважливішою передумовою виходу", - говорить старий Генрі, - є "взаєморозуміння між США і Пекіном". Ось так. Більш того, він попереджає Вашингтон: ніяких спроб зробити Китай "американським "субпідрядником" для здійснення інтересів США. Америка і Китай повинні бути рівними партнерами. Це означає нову "біполярність", яка до недавнього часу будувалася на "осі" - Вашингтон-Москва (принаймні, в російському розумінні). Значить, тепер про Москву можна забути ", - зазначає Шевцова.

Політолог прогнозує, що місце Росії на авансцені незабаром займе Китай. "Ось вже Трамп і китайський лідер Сі Цзіньпін зателефонували і поговорили. Причому, як каже преса, це був Сі, який вчив Трампа "відповідальності". Ось до чого дійшла справа. Не Путін вчить Трампа - а Сі!", - звернула вона увагу. За словами Шевцової, вплив Пекіна буде рости, і Китай займе повноцінне місце світової наддержави.

Нагадаємо, раніше глава ЦРУ Майк Помпео заявив, що в довгостроковій перспективі головним суперником США буде не Росія, а Китай.