RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Тиск на Палестину чи загравання з виборцями: названі головні версії гучного рішення Трампа по Єрусалиму

Однією з причин офіційного визнання президентом США Дональдом Трампом Єрусалиму в якості столиці Ізраїлю є спроба зіграти на почуттях частини своїх виборців.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив директор Інституту сходознавства імені А. Ю. Кримського НАН України Олександр Богомолов.

"Очевидно, ця ідея якось турбувала Трампа досить давно. Тут можна лише здогадуватися. Частково тут є якась особиста мотивація. З іншого боку, напевно, електоральний та політичний контексти. Ця ідея співпадає з очікуваннями і думками багатьох людей, які голосували за Трампа. В першу чергу мова йде про так званих євангелістів", - зазначив Богомолов.

Схожу думку висловив і політолог-міжнародник Ілля Куса.

"Перша версія – що він просто зіграв на симпатіях вузької частини свого електорату – євангелістів-християн та євреїв, які за нього голосували. Друга – політична, що він намагається таким чином натиснути на палестинців, демонструючи, що ось, я можу так, а ви нічого не зробите, значить, ви повинні піти на поступки в переговорах [з Ізраїлем]", - говорить політолог.

Також не слід забувати, що зять президента США Джаред Кушнер і спеціальний представник США на Близькому Сході Джейсон Грінблатт мають відверто проізраїльські погляди.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Трамп "підірвав" і шокував світ: кілька версій гучного рішення щодо Єрусалима".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ