RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Адміністрація Трампа запросила вражаючу суму на стримування агресії Кремля

На стримування російської агресії в Європі адміністрації президента США Дональда Трампа на наступний фінансовий рік, (починаючи з жовтня), необхідно 6,5 мільярда доларів.

Про це пише Голос Америки.

Повідомляється, що заявлена сума на 1,7 мільярда більше, ніж в цьому році.

Згідно з опублікованим документом в понеділок, 12 лютого, в 2017 фінансовому році Пентагон отримав 3,4 мільярда доларів, а на цей рік запросив 4,8 мільярда.

Представник міністерства оборони повідомив, що в 2019 році планується виділяти більше коштів на зброю і боєприпаси, вдосконалення танків і бойових машин Bradley і на збільшення чисельної присутності в Європі на ротаційній основі.

Цікаво, що присутність контингенту, згідно з документом, буде носити епізодичний і не завжди передбачуваний характер. При цьому, фінансування збільшення контингенту планується почати тільки в 2020 році.

У той же час, за словами заступника директора бюджетного управління Армії Девіса Уелча, проект бюджету на 2019 рік передбачає фінансування Європейської ініціативи стримування і деякі інші бюджетні витрати, такі як витрати на придбання техніки і збройових систем.

Зокрема, технічне оснащення включає 40 танків Abrams вартістю 455 мільйонів доларів, 66 багатоцільових бронемашин (230 мільйонів доларів), 61 бойову машину Bradley (205 млн доларів), а також ракети для високомобільних ракетно-артилерійських систем HMARS (171 мільйон доларів).

Як повідомляв "Апостроф", США планують виділити близько 214 млн дол на ремонт і будівництво військових споруд на базах військово-повітряних сил в Європі в рамках ініціативи з протидії агресії з боку Росії.