RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За кримським сценарієм: названа умова, за якої Путін піде на вторгнення в ЄС

У разі якщо в риториці США з'являться тези про те, що вони не мають наміру ризикувати заради захисту Європи, Росія почне активне вторгнення в європейські країни.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив історик Юрій Фельштинський.

"На нинішньому етапі президент США став пасивним заручником гри Путіна. А він свою гру тільки починає, і ходів у нього багато на шляху ескалації ситуації: в Сирії, в Північній Кореї, в континентальній Європі, в Великій Британії (через постійне цькування ворогів) і навіть в США, якщо мати на увазі його останню промову про військову могутність Росії і про ядерний шантаж", - говорить Фельштинський.

Історик припускає, що в разі небажання США допомагати Європі, варто очікувати наступу російських військ не тільки на територію України і Молдови, а й вторгнення в країни Балтії.

"Якщо у відповідь на цю промову він почує з США сигнали, які говорять про те, що Америка не має наміру ризикувати, захищаючи Європу, Москва, безумовно, вторгнеться не тільки в Україну і Молдову, де вже створені військові плацдарми для наступу. Не тільки формально анексує Білорусь, а й рушить до країн Балтії під приводом захисту там російськомовного населення від місцевих "націоналістів", - вважає він.

Також читайте матеріал на "Апострофі" - Не тільки Україна: приватна розвідка США назвала цілі Кремля в Європі.