RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Прояв наївності: експерт розповів про розкол в позиції Заходу в ставленні до Росії

На Заході деякі вважають, що можна потрапити в залежність від Росії в економіці, і не втратити політичну незалежність, що дає Кремлю можливість впливати на рішення в Європі.

Про це "Апострофу" розповів відомий американський журналіст Девід Сеттер.

За його словами, зволікання ЄС в прийнятті санкцій проти Росії і споруда "Північного потоку-2" є проявом наївності європейських політиків, яка має місце і в США.

"Це прояви наївності. І ця наївність розділяє багатьох людей в Америці щодо Росії. Деякі вважають, що можна потрапити в залежність від Росії в енергетичних питаннях без наслідків для незалежності в політиці. Навіть Рональд Рейган, коли створили перші газопроводи між Радянським Союзом і Європою, намагався це зупинити як міг, тому що боявся, що це стане втратою політичної та інтелектуальної незалежності. Тому що люди іноді починають мислити в категоріях, які визначають їхні економічні інтереси", - говорить журналіст.

У той же час, на його думку, не дивлячись на можливості Росії впливати на рішення в Західній Європі, в критичних ситуаціях, як наприклад у випадку отруєння Скрипалів, європейські країни здатні реагувати адекватно.

Крім того, відповідаючи на питання про політику президента США Дональда Трампа, Сеттер розповів, що той здатний слухати своїх радників і приймати рішення керуючись їхніми рекомендаціями, а не власними уявленнями про Росію.

"Думаю, коли мова йде про рішення, Трамп слухає радників і готовий на здоровий глузд. Він говорить багато необдуманих речей, і це було з самого початку... І він розділяє наївність всіх американських президентів, які вважали, що можуть якось домовитися з російським президентом - це не тільки Трамп. Але коли справа доходить до політики, до конкретних рішень, він, мабуть, приймає непогані рішення, і це свідчить про те, що він слухає інформованих людей і готовий просто діяти на базі фактів... Коли є конкретне питання - наприклад, озброїти Україну - він готовий діяти абсолютно протилежно ідеям, які він висловив усно", - зазначив експерт.

Детальніше про політику Заходу щодо Росії читайте в інтерв'ю "Апострофа" з американським журналістом Девідом Сеттером: Україна сильно вплине на долю Росії, але є і поганий сценарій.