RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Стало відомо про випробування Росією нового потужного озброєння

За даними американської розвідки, Росія провела успішне випробування противоспутникової ракети, випущеної з нової системи протиракетної оборони Нудоль.

Про це, посилаючись на два джерела, які безпосередньо знають вміст секретного звіту розвідки США, повідомляє телеканал CNBC.

Згідно зі звітом, в ході випробувань, які проводилися 23 грудня 2018 року, протисупутникова ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3 тис км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

У несекретной частини доповіді викладено огляд нових російських, китайських, північнокорейських та іранських ракетних загроз, також основна увага приділяється протисупутникових можливостям, які "можуть загрожувати космічним активам США".

Відповідно до огляду ракет, "Росія розвиває різноманітний набір протисупутникових можливостей, в тому числі ракети наземного базування і зброя спрямованої енергії, і продовжує запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті для розширення протикосмічну можливостей"

Російська PL-19 Nudol, система, яка, за оцінками американської військової розвідки, буде зосереджена в основному на протисупутникових місіях, була успішно випробувана двічі в 2018 році.

За словами ще одного джерела, який також говорив на умовах анонімності, російське протисупутникова зброю, як очікується, буде націлене на супутники зв'язку і зйомки, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті.

Телеканал зазначає, що по низькій навколоземній орбіті рухаються Міжнародна космічна станція і космічний телескоп ім. Хаббла.

Як повідомляв "Апостроф", США виявили російські ядерні ракети біля кордонів України.