RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Британії знову відмовилися від плану ЄС щодо Brexit: що далі

У Великобританії вдруге відхилили угоду про вихід з Європейського Союзу.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

Відхилила угоду палата громад парламенту Великобританії, на цей раз із змінами, які Тереза Мей 11 березня погодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

Проти угоди проголосував 391 депутат, за - 242.

Урядову угоду не підтримали опозиційні лейбористи, а також частина депутатів правлячої Консервативної партії і Північноірландська Демократична юніоністська партія.

"Внесені в угоду зміни стосувалися так званого "запасного механізму" для ірландського кордону і передбачали створення спеціального арбітражу по вирішенню питання кордону між Ірландією і Північною Ірландією і підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду", - йдеться в повідомленні.

На думку британських депутатів, зміни не знімають всіх ризиків того, що Британія може занадто довго залишатися в рамках "запасного механізму", а значить перебувати під юрисдикцією ЄС.

Тепер у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відстрочення Brexit після запланованої дати виходу 29 березня.

Як зазначили в ресурсі "RT російською", 13 березня парламент висловиться з приводу виходу Великобританії з ЄС без угоди.

Нагадаємо, президент Європарламенту нещодавно заявив, що термін виходу Британії з ЄС може бути перенесений максимум до початку липня.

Як повідомляв "Апостроф", посли країн Євросоюзу ухвалили рішення про надання безвізового режиму для громадян Великобританії після Brexit.